Nedräkning påbörjad

14 dagar kvar

UNT 2/9 2019
Publicerat i Okategoriserade | Etiketter , , , | Lämna en kommentar

Här började det

När jag var fem år insåg min mamma att det vore skönt om hon slapp sin unge några timmar i veckan. Jag hamnade då i ”Lerskolan”. Om det verkligen hette så, eller om det bara var vad jag kallade det, vet jag inte. Jag vet dock att det var det roligaste som dittills hänt mig.

Vår fröken var snäll och uppmuntrande och på bilden nedan kan man se att hon håller ett vakande öga på mig på fikarasten.

Numera huserar jag i ateljégruppen Konstjord i Uppsala och det känns faktiskt väldigt bra att skapa i närhet av likasinnade, precis som jag gjorde år 1965.
keramik 1965

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Motkraft

Tack alla som kom på min vernissage! 273 besökare letade sig in till min utställning i lördags och jag fick kontakt med nya intressanta människor under helgen. Förutom alla glada tillrop och frågor kring min konst, var den vanligaste repliken:
– Har du ätit något?
Det gör mig varm när ni bryr er om min hälsa och faktiskt blir denna omsorg en del av min utställning.

Till er som inte hunnit till Galleri 1 ännu vill jag säga att det finns gott om tid att hälsa på mig  eftersom jag huserar i lokalen fram till den 27/9. Öppettider och info om fler utställningar hittar ni på www.uppsalakonstnarsklubb.se

IMG_2936

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Det var inte igår!

Tänker inte skylla på något, bara konstatera att jag har varit en slöfock vad det gäller att rapportera min status som konstnär. Kanske vinner vi alla på det. Vem vill höra gnäll när det är som mörkast omkring undertecknad och vem vill dränkas i sliskiga floskler om framgång?

(Ser inga uppräckta händer och fortsätter alltså på inslagen bana.)

Om det nu ska rapporteras om något överhuvudtaget, vill jag påpeka att det är vår och att det är lättare att arbeta när det är så ljust att man åtminstone ser vilket material man hanterar.

Dagens material var rostig plåt. Rost gör mig lycklig. Kanske kopplar jag detta kemiska fenomen till min egen uppenbarelse på något sätt. Om så är fallet, känns det helt ok.

Kungsängslilja i plåt

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Jag skapar, alltså lever jag.

Med risk för att nå nya höjder inom disciplinen ”egotripp”  meddelar jag på detta sätt att jag mår som allra bäst när jag får måla och sprätta runt med tassarna i färg och form. Som grädde på moset har jag numera möjlighet att diskutera mina idéer, visa mina alster och dela med mig av förvärvad färdighet innan den hinner kallna.

Min dag kan se ut så här:
Efter frukost studsar jag till min verkstad i ”100 idéer”. Där väntar hyresvärdarna med nybryggt kaffe och glada miner.
Plötsligt är klockan 18 och det är dags att stänga verkstad och butik.

Skapande verksamhet har en tendens att äta tid och den verkar aldrig bli mätt.

 

måne

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Humor är roligt.

Ibland får jag ett infall. Eller kanske snarare ett anfall. ”Nu ska jag se till att vara seriös och inte flamsa.” Går det? Nej!

Och tvärtom.

Ibland försöker jag lätta upp min och andras sinnesstämning genom att försöka se på världen på ett komiskt sätt. Lyckas det, då? Nehej!

Du som har mitt livs fjärrkontroll i sin näve, lägg den i min brevlåda nästa gång du cyklar förbi, eller hur du nu tar dig fram!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

En riktigt fin dag

Tre saker hände idag när jag vaktade vår julsalong på Å-huset i Uppsala.

1 Jag hittade en kusin som jag inte träffat sedan jag var i femårsåldern. Det gjorde mig verkligen jätteglad eftersom jag inte har någon kontakt i övrigt med min släkt på pappas sida. Knappt på mammas heller. Jag ber därför alla som känner sig besläktade med mig att ge er tillkänna. Ni kan få varsin julklapp!

2 En målare ringde och ville skänka färg till min nyöppnade verkstad i Långhundra. Det fick han.

3 Okej. Jag har glömt det tredje. men det gjorde mig i alla fall på väldigt gott humör.

 

Jag passar på att visa ett fint foto från utställningen, taget av Ia Jerneborg, som för övrigt är en klippa när man behöver support.Anette Wixner_Fruset landskap I

Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer

Tre strategier

Snart dags igen för en samlingsutställning!

Denna gång i det fina Å-huset i Uppsala. Tänk vad bra det hade varit om jag hade några rykande färska verk att visa, några som jag var väldigt nöjd med!

MEN DET HAR JAG JU INTE.

Jag har följande strategier att välja mellan.

  • Att glömma alltihop, gå i ide och hoppas på att någon målar ett halvdussin tavlor, signerar dem med mitt namn och hänger dem fint på galleriet.
  • Att måla EN tavla, rama den med en OVANLIGT TJOCK ram, hänga upp den mitt på en långvägg och kräva att ingen annan hänger i närheten.
  • Att strunta i allt vad socialt umgänge, hushållsarbete, läkar- och tandläkarbesök heter och ignorera alla telefonsamtal och löjliga företeelser såsom måltider och sömn. Dessutom avstå från att mata hundar, katter och andra djur. ( De kan väl äta själva!)
    För att i stället helhjärtat och hundraprocentigt krypa runt bland färger och penslar och idissla fram lite konst mellan gnisslande tänder

Har inte bestämt strategi ännu.

Återkommer i detta ärende. aff js

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Jag är ett matematiskt geni.

 

Två kossor-En affärDet är tre dagar kvar till invigningen av vår verkstad och butik. (3)

Vi är två tanter som härjar i butiken. Det syns på skylten som satts upp på ytterväggen. (2)

Det finns ett cykelställ, en bilparkering och en busshållplats utanför. (3)

Jag börjar bli nervös och har därför en puls på 92 slag per minut, i genomsnitt. (92)

Jag summerar:

3 + 2 +3 + 92 = 100

Precis som i 100 idéer! Vad konstigt livet är!

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Sådärja

Nedräkning. Igen.  Alltid är det nåt jag går (springer runt) och väntar på (bävar inför).

Den 15/11 är det invigning av vår verkstad och butik och för att folk inte ska gå fel och t ex hamna i Långhundra kyrka, satte vi idag upp en redig skylt som man kan titta på. Och orientera efter.  Går man fel nu har man brist på hjärnceller och borde kanske  fråga någon om vägen till Akademiska sjukhuset i stället.IMG_2970[1]

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar